– kan man sætte i stand fremfor at skifte ud?

Drømmer du om en bæredygtig istandsættelse i stedet for at støtte den allestedsnærværende brug og smid væk-kultur? Så er du landet på rette sted; renovering badekar er nemlig løsningen.

Du har sandsynligvis hørt, at badeværelset er et af de dyreste – hvis ikke dét dyreste – rum i boligen, du kan sætte i stand? Det er ikke helt ved siden af, hvis du går efter en gennemgribende renovering. Ønsker du dig derimod en enkel og bæredygtig løsning, kan det faktisk gøres for ganske få penge.

I det nedenstående holder jeg fokus på renovering af badekar. I princippet kan de produkter, jeg omtaler, dog anvendes til at sætte stort set hele badeværelset i stand. Fra gulve og fliser over håndvaske og bordplader til brusenichen.

Lyder det for godt til at være sandt? Så læs med – det er det nemlig ikke.

 

Renovering badekar

 

Renovering – badekar: sådan foregår det

Når jeg sætter et badekar i stand, foregår det med et produkt, der i daglig tale kaldes emalje. I virkeligheden er der tale om polyurethan, som er et suverænt produkt, der hærder op og bliver ikke bare vandafvisende, men også ekstremt slidstærkt.

Emaljen påføres badekarret med en sprøjtepistol, men det er naturligvis ikke bare at kaste sig over ”malingen” med det samme. Der kommer en lang række forberedelser forud for denne proces – jeg skal nemlig:

  • fjerne silikonefuger omkring badekarret
  • eliminere eventuel rust og flager af løs emalje
  • reparere skader såsom hakker, huller, ridser m.m.
  • slibe overfladen og efterfølgende gøre badekarret rent
  • dække af omkring badekarret
  • påføre en patenteret grunder
  • sprøjtemale overfladen med en anden type grunder af to omgange.

Først når den sidste grunder og hærder er påført, er jeg klar til at gå i gang med selve emaljeringen. Det er altså en kompleks proces, der kræver stort kendskab til teknik, materiale og udstyr.

 

Renovering badekar

 

Og så til det vigtige; prisen

Jeg kan skrive side op og side ned om renovering af badekar. Det er trods alt min spidskompetence, og noget jeg har brugt mange år på at specialisere mig i. Faktum er dog, at du nok ikke er alt for interesseret i processen – i hvert fald vil du med sikkerhed også gerne kende prisen på en emaljering.

Den kan jeg heldigvis godt give dig.

Prisen for en emaljering af badekar starter ved 6.000 kr. Derudover kan der komme tillæg for ekstraarbejde – fx lægning af fuger, større eller mange reparationer eller særlige ønsker. Det er dog ikke noget, du skal bekymre dig alt for meget om. Prisen stikker ikke af, mens jeg arbejder – den aftaler vi altid på forhånd.

Er du nysgerrig på at høre mere om renovering af badekar, er du meget velkommen til at kontakte mig. Hvis du bruger min kontaktformular, kan du vedhæfte billeder af badekarrets nuværende stand, så kan jeg lettere udarbejde et tilbud til dig.

Det er naturligvis både gratis og uforpligtende at starte en dialog, så du skal endelig ikke holde dig tilbage. Jeg glæder mig til at høre fra dig – og ikke mindst til at fortælle mere om renovering af badekar.

 

Prisen for at re-emaljere et badekar, afhænger af standen af badekarret som skal re-emaljeres. Har det været re-emaljeret tidligere, så vi først skal fjerne den gamle emalje, er der silicone fuge som skal fjernes, er der meget spartlearbejde og hvor i landet skal arbejdet udføres. Standard prisen hos os er 6000kr inkl. moms. Prisen ligger typisk imellem 6000-9000kr inkl. moms.

Det tager typisk i mellem 5 og 7 timer at renovere et badekar, afhængig af standen som definerer hvor omfattende arbejdet er ift. evt. fjernelse af gamle emalje, spartle arbejde samt fjernelse af evt. silicone fuge.

Som udgangspunkt kan du bruge dit badekar allerede 30 timer efter at det er blever re-emaljeret. Dog vil emaljen først være gennemhærdet efter 3-7 dage, afhænging af temperatur og fugtighed i rummet hvor emaljeringen er foretaget.

Vedligeholdes badekarret efter foreskrifterne, så kan et re-emaljeret badekar fra os af holde i op til 10-15år. Dog er det individuelt ift. hvordan og i hvilket omfang badekarret bruges.

Hos os bliver vi et produkt som hedder polyurethan. Et produkt som vi mener er bedst egnet til netop badekar, da det er hårdt men stadig mere fleksibelt end feks. epoxy. Dvs det absorberer bedre evt. slag. Herudover så er det et produkt som i meget lille omfang bliver misfarvet med tiden, hvor epoxy med tiden kan blive gulligt. De produkter som typisk bliver brugt til re-emaljering af badekar er epoxy. polyurethane og akrylurethan.