– er det muligt, og hvad koster det?

Du ved måske, at badeværelset er et af de dyreste rum at sætte i stand? Så meget desto mere grund til at finde en effektiv og billig løsning – som emaljering. Læs med, og hør om mulighederne for at renovere dit badekar.

Renovering af badekar. Lyder det umuligt? Dyrt? Det er hverken eller. I hvert fald ikke i sammenligning med at skifte hele molevitten ud.

Gennem årene har jeg specialisteret mig i renovering af badekar og andre elementer på badeværelset. Først og fremmest med udgangspunkt i emaljering. En anerkendt og velafprøvet teknik der giver et stærkt og holdbart resultat. Men når jeg siger ”først og fremmest,” skyldes det, at jeg også tilbyder at hjælpe med renovering af vægge, lofter og træværk. Det foregår bare ikke med emalje.

Har du ikke hørt om emalje før, kan du med fordel læse med videre. Nedenfor gennemgår jeg nemlig både produktet, men også selve renoveringsprocessen.

Renovering af badekar

Renovering af badekar fra A-Å

Et slidt og forsømt badekar kan tage pusten fra de fleste. Der er ikke megen fornøjelse ved at fylde det gule, rustne kar med varmt vand. Samtidig kan det være helt uoverskueligt at spare sammen til en omfattende renovering af badeværelset.

Og det er her, emaljeringen kommer ind i billedet.

Emalje er en to komponents maling, der også går under navnet polyurethan. Den påføres i tynde lag med sprøjtepistol for at give et ensartet og professionelt udseende. Når emaljen hærder op, har du en 100% vandtæt, slidstærk og rengøringsvenlig overflade, der med rette vedligeholdelse kan holde sig flot i mere end 10 år.

Processen med renovering af badekar ser således ud:

  • Silikonefuger ved gulv og væg skæres væk.
  • Rust samt flager af løs emalje fjernes.
  • Skader repareres ved hjælp af en særlig spartel.
  • Badekarret slibes, støvsuges og affedtes.
  • De omkringværende elementer dækkes af.
  • Badekarret påføres først en patenteret grunder.
  • Hernæst sprøjtes traditionel grunder på overfladen af to omgange.
  • Renoveringen afsluttes med fire lag emalje og hærder.

Som udgangspunkt tager det mellem 4-7 timer at renovere et badekar. Den nøjagtige tid afhænger af badekarrets nuværende stand. Emaljen jeg anvender er produceret af en af de førende leverandører på området, og jeg giver tre års garanti på overfladebehandlingen. Men – hvis du passer og plejer dit badekar, kan du forvente en levetid på +10 år.

Prisen – hvad koster det at renovere et badekar?

Har du et enkelt badekar, der skal sættes i stand, starter prisen ved 6.000 kr. Derudover kan der komme tillæg for fugearbejde, reparationer og særlige ønsker, men alt det tager vi, inden arbejdet påbegyndes. Du får en fast pris, og der vil ikke være skjulte gebyrer eller overraskelser undervejs.

Leder du ikke efter renovering af badekar i form af din status som privat boligejer, men fordi du står i spidsen for en boligforening, et hotel eller lignende? Jeg udarbejder gerne et entreprisetilbud, og i den henseende dækker jeg både Sjælland, Fyn og Jylland.

Vil du høre mere?

Du er meget velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende dialog. Det er ganske gratis, og jeg vil mene at være helt rar at tale med 🙂