Rengøring af badekar

Rengøring af badekar

– kan du komme pletterne til livs, eller skal der skrappere midler i brug?

Gennem mit arbejde med emaljering har jeg opnået et intenst kendskab til rengøring af badekar. Jeg guider dig igennem dine muligheder for at komme skidtet til livs – og giver dig en løsning, hvis du kører fast.

Når det kommer til den daglige rengøring, så er badeværelset noget for sig selv. Her kan du ikke nøjes med en hurtig støvsugning, inden gæsterne kommer. Arbejdshandskerne skal på, og der skal skrubbes og skures, hvis fliser, badekar og håndvask skal holdes pæne.

Men én ting er fliserne – de kan klare det meste. Noget andet er badekarret. Hvis du ikke har hånd i hanke med rengøring af dit badekar helt fra begyndelsen, så samler der sig hurtigt skidt, kalk og mærkværdige pletter, som kan være svære at komme til livs. Og jo flere år badekarret har på bagen, jo sværere kan det være at gøre det ordentligt rent.

Udfordringen ved rengøring af badekar er, at de fleste af slagsen har en emaljeret overflade. Selvom det i sig selv er et rengøringsvenligt materiale, så efterlader vand og sæberester hurtigt pletter, der danner kalkaflejringer. Og der skal skrappe midler i brug for at få dem væk. Det har du sandsynligvis ikke noget imod – problemet er bare, at du skal være forsigtig med ikke at ødelægge emaljen.

Nedenfor giver jeg mine bedste råd til at komme det svære skidt til livs. Er det ikke nok til dit badekar, kan du efterfølgende læse, hvordan en emaljering kan give nyt liv til badekarret for forholdsvis små penge.

Rengøring af badekar vs. emaljering af badekar

Den daglige rengøring af dit badekar foregår med en mikrofiberklud, vand og sæbe. I de tilfælde hvor det ikke er nok – fx i forbindelse med rust og åregammelt skidt – har du grundlæggende to muligheder.

1) Rustfjernelse

Som det første kan du forsøge med et af de rengøringsmidler, der er særligt fremstillet til at eliminere rust i eksempelvis badekar. Det er skrappe materialer, og de kan være yderst effektive, men du skal passe på hænderne og undgå at blande det med andre produkter.

Når rustfjerneren har fået lov at virke, skylles den af efter anbefalingerne, og herefter kan du vaske efter med mikrofiberkluden eller en blød svamp. Udfordringen er, at når der har været rust, vil du ofte opleve, at overfladen er blevet ru og emaljen slidt. Det betyder, at støv og sæberester har gode vilkår for at sætte sig fast igen, og rent æstetisk er det ikke noget at prale af.

2) Emaljering

Har du svært ved at se dig ud af den evige rengøringskamp, og ønsker du ikke den ru og ridsede overflade, som en grundig rengøring af badekar kan efterlade? Ja, så kan du i stedet overveje en emaljering.

Emaljering af badekar er naturligvis dyrere end rengøring, men pengene kan vise sig at være godt givet ud. For det første fjerner jeg alt skidt og snavs – enten manuelt eller kemisk. Herefter sliber jeg badekarret, inden emaljen påføres, så du får en så flot overflade som muligt med karrets nuværende stand som udgangspunkt. Til sidst giver en emaljering badekarret et skinnende nyt udseende, så du slipper for at se på de mørke eller gule pletter, der altid vil være på et gammelt badekar.

Resultatet er en ny og rengøringsvenlig overflade, så du fremadrettet kan holde skidtet væk med enkle rengøringsmidler.

Hvad er en emaljering, og hvor meget koster det?

Så langt så godt. Er du blevet nysgerrig på emaljering, og har du droppet rengøringen af dit badekar? Så vil du garanteret gerne vide lidt mere om, hvad det egentlig er, og ikke mindst hvor meget det koster.

Hvis vi tager prisen først; en emaljering af badekar koster fra 6.000 kr. inkl. moms. Når jeg siger ”fra,” skyldes det, at der kan komme tillæg til prisen. For eksempel hvis jeg skal lægge fuger efterfølgende, reparere store skader eller påføre en skridsikker overflade i badekarrets bund. Det er dog ikke sådan, at jeg pludselig serverer en større regning efter udført arbejde. Det er naturligvis noget, vi aftaler på forhånd, så du ved nøjagtig, hvad det koster, inden jeg går i gang.

Og så er der spørgsmålet om selve emaljeringen. Årsagen til, at det hedder en emaljering, er, at det produkt, der anvendes til at ”male” badekarret, hedder emalje. Måske bedre kendt som polyurethan; et materiale der hærder op og opnår en enorm slidstyrke. Samtidig er det rengøringsvenligt og naturligvis vandtæt, og hvis du vedligeholder rengøringen af dit badekar fremadrettet, kan du forvente en levetid på +10 år.

Selve emaljeringen foregår efter følgende proces:

  • Silikonefuger og løst materiale fjernes.
  • Badekarret rengøres og affedtes.
  • Skader repareres og badekarret slibes.
  • Badekarret støvsuges, aftørres og affedtes igen.
  • Fliser, vægge, gulve og blandingsbatteri afdækkes.
  • Badekarret grundes med sprøjtepistol af to omgange.
  • Badekarret emaljeres med sprøjtepistol af 4 omgange.
  • Badeværelset opryddes og rengøres.

Forud for arbejdet skal du selv stå for en grundig afstøvning af ikke bare badekarret, men hele badeværelset. Derudover skal alle løse genstande fjernes. Årsagen til dette er, at der skal være så støvfrit som muligt på badeværelset, mens jeg arbejder, for at undgå at støvet blander sig med emaljen.

Kontakt mig i dag og få et uforpligtende tilbud på re-emaljerng af dit badekar.

Tlf: 50 24 11 99

Mail: info@emaljemanden.dk

Du kan på min hjemmeside udfylde kontakt formularen og samtidig vedhæfte et par billeder af dit badekar. 

Scroll to Top