Remaljering af badekar

– hvis du vil give badekarret nyt liv!

Remaljering af badekar er en renoveringsproces, der giver nyt liv til dit badekar. Helt grundlæggende ”males” badekarret. Men der er mere arbejde i det end som så. Og det kræver særlig ekspertise at skabe et flot og holdbart resultat.

Er du ked af det slidte udseende, dit badekar har antaget med årene? Men vægrer du dig også ved tanken om en komplet renovering af badeværelset? Det forstår jeg godt. Det er en dyr løsning, som langt de fleste skal spare op til i længere tid. Netop derfor har jeg specialiseret mig i remaljering af badekar.

En remaljering af badekar kan udføres fra 6.000 kr. inkl. moms. ”Fra” fordi det afhænger af udgangspunktet. Er karret meget slidt med store skader, kræver det et større tillæg, hvis det skal fuldspartles. Alternativet er, at jeg reparerer de værste skader, hvorefter jeg fuldfører remaljeringen. Her vil tillægget typisk ligge mellem 1.250-2.500 kr. Er badekarret meget ilde tilredt så vil det efterlader nogle ujævnheder i overfladen, selvom jeg har taget det værste, men du vil stadig få et flot og rengøringsvenligt badekar. Jeg vejleder og kommer med gode råd. Du vælger løsningen som passer til dig og dit budget.

Uanset hvad – prisen afklarer vi altid, inden jeg går i gang.

 

Hvordan foregår en remaljering af badekar?

Har du aldrig hørt om remaljering tidligere? Så er du ikke den eneste. Ofte møder jeg uforstående blikke, når jeg fortæller om remaljering. Om at det er muligt at istandsætte hele badeværelset med emalje. Så lad mig endelig forklare.

I gamle dage. Altså dengang en remaljering foregik på traditionel og original vis. Der foretog man en såkaldt varmeemaljering. Her blev overfladen påført en særlig emaljepulver, der efterfølgende blev smeltet fast i en meget stor, varm ovn. Resultatet var en fast, blank og slidstærk overflade. En overflade der alt andet lige er svær at genskabe i en renoveringsproces på et privat badeværelse.

Det jeg gør i stedet, er at foretage en koldemaljering med polyurethan. Et flydende 2-komponents materiale. Når det hærder, får du en yderst slidstærk og ikke mindst vandtæt overflade. Du vælger selv, om du vil have silkeglans eller blank finish. Jeg arbejder desuden med flere forskellige farver, hvis du ikke ønsker den klassiske hvide til dit badekar.

Men én ting er, hvad koldemaljering er. Noget andet er selve processen. Den består af flere dele, som alle kan udføres på samme dag. Det betyder, at du allerede efter et døgns hærdetid forsigtigt kan bruge badekarret igen. Efter 3-6 dage er overfladen fuldhærdet.

Emaljeringsprocessen ser således ud:

  • Silikonefuger og løst materiale fjernes.
  • Badekarret afkalkes, afsyres og affedtes.
  • Skrammer og ridser repareres med specialspartel.
  • Reparationer og skader planslibes.
  • Badekarret støvsuges, aftørres og affedtes endnu engang.
  • Vægge, gulve, blandingsbatteri m.m. dækkes af.
  • Badekarret grundes to gange med hærdning efter hvert lag.
  • Badekarret emaljeres fire gange med hærdning efter hvert lag.
  • Der lægges eventuelt nye fuger.

 

Remaljering af badekar

Er det kun badekarret, der kan remaljeres?

En remaljering af badekar er ikke bare en billig og effektiv renoveringsløsning til dit badekar. Det er også en miljøvenlig løsning, idet du ikke skifter ud. Spørgsmålet er så bare, om det kun er badekarret, der kan remaljeres. For i så fald er du jo lige vidt med renoveringen af dit badeværelse.

Heldigvis kan jeg sige, at nej, det er ikke kun badekarret, du kan sætte i stand med en remaljering. Håndvaske, bordplader, fliser og brusekabiner kan også istandsættes med emalje. Jeg tilbyder desuden sparring og løsninger til vægge, loft og træværk – blot ikke med emalje. Det betyder, at jeg kan udføre en komplet renovering af dit badeværelse uden, at prisen stikker af. Samtidig slipper du for den tidskrævende nedrivning og genopbygning, ligesom du skåner miljøet ved at genbruge frem for at erstatte.

Som en ekstra bonus bliver dine emaljerede overflader lettere at rengøre og vedligeholder du efter forskrifterne, kan du forvente en levetid på +10 år.

 

Skal du selv gøre noget, inden en remaljering?

Remaljering af badekar er en omstændelig proces. Den kræver kendskab til materialerne og erfaring med håndværket. Alternativt risikerer du helligdage og løbende maling på overfladen. Og det vil ærgre dig mange år frem. Derfor anbefaler jeg aldrig, at man kaster sig over en remaljering på egen hånd.

Når det er sagt, er der dog én ting, du selv skal gøre, inden jeg kan foretage en remaljering. Du skal gøre rent.

Badeværelset skal tømmes for alle løse genstande. Og der skal gøres rent tidligst tre dage før, jeg kommer. Senest 24 timer inden, remaljeringen påbegyndes. Det skyldes, at badeværelset skal være så fri for støv som muligt. Arbejdsprocesserne kan nemlig få støvet til at løsrive sig, hvorefter det kan dale ned på badekarret og blande sig med emaljen. I sidste ende kan det ødelægge den homogene og flotte overflade.

Er du nysgerrig på at høre mere om remaljering? Du skal ikke tøve med at kontakte mig. Det er gratis og uforpligtende, og jeg giver gerne et tilbud på remaljeringen af dit badekar. Og det gælder også for dig, der ikke er her som privatperson. Administrerer du en boligforening? Driver du et hotel? Lejer du boliger ud? Så lad mig udarbejde et tilbud til dig. Remaljering er den perfekte løsning til badeværelser, der kontinuerligt skal holdes rene og pæne.