– kan man få badekarret til at skinne med en polering?

Polering af badekar – det lyder næsten for godt til at være sandt, hvis det er nok til at give overfladen nyt liv. Og det er det da også til dels. Læs med, når jeg dykker ned i poleringens muligheder og giver dig et alternativ.

Har dit badekar mistet sin skinnende overflade, og vil du gerne have den tilbage? Så kan du godt forsøge dig med en polering. Inden du går i gang, bør du dog tjekke, om dit badekar overhovedet havde en glansfuld overflade i første omgang. Er det behandlet med mat emalje, får du det aldrig til at skinne ved hjælp af rengøringsmidler.

Nå. Vi antager, at dit badekar har været skinnende flot engang, men at det nu er blevet mat på grund af årevis med kalk i vandet. I så fald drejer det sig i første omgang om at komme kalkaflejringerne til livs. Og det er ikke så let, som det måske lyder. Du skal nemlig være varsom med syreholdige produkter på en emaljeret overflade.

Forsøger du dig alligevel med kalkfjerner af den ene eller anden slags, så vær forsigtig. Du risikerer at gøre mere skade end gavn.

Lykkes det at eliminere kalken, men synes du stadig, overfladen er lidt mat? Så kan du forsøge med en polering af badekar. Der findes forskellige materialer, du kan anvende, og da jeg helst ikke vil anbefale noget, jeg ikke ved så meget om, synes jeg, at du skal forhøre dig i dit byggemarked eller hos den lokale farvehandler. Her kan du sikkert få et par gode råd.

Men. Hvis dit badekar er slidt i overfladen, så vil det alt andet lige være svært – for ikke at sige umuligt – at give det glansen tilbage på egen hånd.

 

Polering af badekar

 

Polering af badekar – hvad er alternativet?

For der ER nemlig et alternativ. Ét jeg har speciale i; emaljering af badekar. Det er en længere proces, der tager en god arbejdsdag, og her kommer jeg ikke bare de gamle kalkaflejringer til livs. Jeg giver også dit badekar en helt ny overflade, og her kan du vælge at få højglans, hvis du gerne vil have det skinnende udtryk.

En emaljering foregår typisk efter følgende proces:

  • Eventuel løs emalje fjernes, hvis karret tidligere har været re-emaljeret.
  • Badekarret rengøres og kalk fjernes ved afsyring og -slibning.
  • Ridser og skrammer repareres med en patenteret filler.
  • Karret støvsuges og rengøres, så det er klar til ny emalje.
  • Vægge, gulve og armaturer dækkes af.
  • Overfladen får én omgang med grunder, der skal smøres på.
  • Badekarret ”males” med grunder af to omgange efterfulgt af hærder.
  • Emaljen påføres med sprøjtepistol af fire omgange efterfulgt af hærder.

Når emaljeringen er afsluttet, og overfladen er hærdet, vil du have et badekar, der skinner på ny. Overfladen er ren, pæn og ensartet, og hvis du husker at tørre vandet af, hver gang du har brugt det, vil du ikke blive generet af matte kalkaflejringer i fremtiden.

Prisen for en emaljering starter ved 6.000 kr., og du kan læse meget mere om pris og eventuelle tillæg i denne artikel.