– kan ny emalje redde dit badekar?

Et slidt og ødelagt badekar gør ikke noget godt for dit badeværelse. Men det er dyrt at skifte karret ud, så hvad kan du gøre i stedet? Jeg anbefaler altid ny emalje – den perfekte renoveringsløsning.

Vægrer du dig ved tanken om at købe et nyt badekar? At afmontere det gamle, deponere det, installere et nyt og efterfølgende reparere vægge og gulv? Det forstår jeg godt. Processen er ikke bare omfattende, den er også dyr.

Og netop derfor har jeg specialiseret mig i ny emalje til badekar.

Har du hørt om emalje før? Eller emaljering som processen egentlig hedder? Hvis ikke, er du ikke den eneste. De færreste boligejere er klar over, at et badekar kan sættes i stand med ny emalje. At det samtidig ikke koster alverden – sammenlignet med en udskiftning – er kun et ekstra plus.

Når jeg påfører ny emalje på et badekar, ”maler” jeg det i princippet. Nedenfor udpensler jeg processen, så læs med – måske er det den helt rigtige løsning til dig.

Ny emalje badekar – hvordan?

Som sagt er en emaljering en form for maling af badekar. Med en sprøjtepistol overfladebehandler jeg karret, så det efterfølgende står som nyt. Men processen er ikke så helt enkel, som den lyder – den ser således ud:

  • Løs emalje og silikonefuger fjernes.
  • Badekarret rengøres, afkalkes, afsyres og affedtes.
  • Ridser og skrammer repareres.
  • Karret slibes, så overfladen bliver plan.
  • Bunden støvsuges, og badekarret rengøres på ny.
  • Vægge, gulve og armaturer dækkes af.
  • En patenteret hægtegrunder påsmøres.
  • Badekarret sprøjtemales to gange med grunder efterfulgt af hærder.
  • Emalje påføres med sprøjtepistol over fire omgange efterfulgt af hærder.

Når det kommer til ny emalje til badekar, anbefaler jeg ikke, at du forsøger selv. Selvom processen er beskrevet overfor, er det ikke en teknik, der er let at arbejde med. Ikke uden forudgående erfaring og kendskab til materialerne.

Ny emalje badekar

Hvor lang tid tager en emaljering?

Selve emaljeringen – altså malingen af badekarret – tager ikke lang tid. Jeg plejer at sige, at 90 % af arbejdet ligger i forberedelserne, og det er også her, det professionelle resultat skabes.

Rengøring, reparation og slibning er den mest krævende del af processen, og det er badekarrets nuværende stand, der afgør resultatet. Er det meget slidt, hullet, skrammet og hakket, slibes det så plant og ensartet som muligt, og først herefter kan selve emaljeringen gå i gang.

Skal dit badekar have ny emalje, bør du påregne 4-7 timer til arbejdet. Men forud for mit besøg skal du have fjernet alle løse genstande på badeværelset samt gjort rent – og det skal du naturligvis også sætte tid af til. Når emaljen er påført, skal den hærde. Det tager 3-6 dage, før overfladen er fuldstændig tør. Er det bydende nødvendigt, kan du dog med stor forsigtighed anvende karret efter 24 timer.

For private OG erhverv

Umiddelbart kan det lyde som om, ny emalje kun er aktuelt for private boligejere. Det er dog langt fra sandheden. Jeg samarbejder med både boligselskaber og -kontorer, ligesom jeg tilbyder min assistance til hoteller og private boligudlejere.

Vil du høre mere om dine muligheder i denne henseende, skal du endelig kontakte mig. Det er naturligvis både gratis og uforpligtende.