– findes der maling til badekar?

Maling badekar – har du hørt om det? Det er ikke en skrøne. Det er faktisk muligt at male dit badekar. Dog ikke med traditionel maling. Læs med, og find ud af, hvordan jeg sætter badekar i stand med maling.

Hvis du bliver lidt forvirret over at høre de to ord maling og badekar i samme sætning, er det ikke så underligt. Det er et forholdsvis nyt fænomen blandt privatpersoner. Og selve ordet ”maling” snyder en lille smule. Der er nemlig ikke tale om maling i traditionel forstand, men derimod om emalje.

Og ja, selv ordet emalje er efterhånden lidt misvisende. Det anvendes, fordi teknikken i forbindelse med renovering af badekar kaldes emaljering. Alternativt re-emaljering, remaljering eller koldemaljering. Men faktisk bruger man ikke længere emalje i denne proces. Der findes nemlig langt bedre og mere moderne produkter på markedet.

Når jeg ”maler” badekar, bruger jeg polyurethan. Den polyurethan jeg anvender, er udviklet og produceret af en af verdens førende virksomheder på området. Samtidig er selve teknikken til påførelsen af polyurethan udviklet specifikt til det nordiske marked, og den er jeg certificeret i.

Hvad betyder det så, tænker du måske?

Det betyder ganske enkelt, at jeg har licens til at emaljere badekar med en unik metode, der sikrer en lang levetid, ekstrem slidstyrke og ikke mindst høj rengøringsvenlighed.

Maling badekar

Maling badekar – kan alle badekar males?

Den polyurethan jeg anvender, kan bruges til både porcelæn, PVC, jern og støbejern. Så for at svare på spørgsmålet i overskriften: Ja, alle badekar kan som udgangspunkt males.

Resultatet afhænger naturligvis af udgangspunktet. Jeg plejer at sige, at med en emaljering af dit badekar kommer du så tæt på et nyt badekar som muligt – uden at skifte det ud, vel at mærke. Er den nuværende stand særligt slem – fx med rust og dybe huller – så vil du stadig kunne se ujævnheder i overfladen, når jeg er færdig med emaljeringen.

Jeg kan godt lave en fuldslibning af badekarret, inden jeg går i gang. Det vil give en mere plan og ensartet overflade, men det er også en omkostningsfuld affære. Derfor plejer jeg som regel at udbedre de værste skader og efterfølgende emaljere badekarret. Alt andet lige får du stadig en flot, nymalet, stærk og rengøringsvenlig overflade – og alle mine kunder har indtil videre været meget tilfredse 🙂

Maling badekar

Hvad koster det at male et badekar?

Det er svært at give den nøjagtige pris på lige præcis maling af dit badekar. Jeg er nemlig nødt til at se det først, ligesom jeg også skal høre om dine ønsker til farver, effekter m.m., inden jeg kan udarbejde et tilbud.

Når det er sagt, har jeg naturligvis en grundpris. Den starter ved 6.000 kr. Derudover vil der komme tillæg, hvis der er store skader, som skal repareres. Typisk ligger dette tillæg mellem 1.250-2.500 kr., men det afklarer vi naturligvis, inden jeg går i gang, så du ikke bliver overrasket. Derudover vil der være tillæg, hvis du ønsker særlige farver eller effekter i form af glimmer eller guld- og sølvflager, ligesom anti-slip i bunden af karret giver anledning til et lille tillæg.

Vil du høre mere – og vil du have en pris på renovering af dit badekar – så skal du ikke tøve med at kontakte mig. Det er gratis og uforpligtende at spørge på et tilbud.