Maling af vægfliser – hvilken type maling skal du bruge?

Maling af vægfliser er en unik mulighed for at give køkkenet eller badeværelset en billig make over. Spørgsmålet er, hvilken type maling du skal bruge?

Hvis du har nået et punkt, hvor du ikke længere kan holde ud af kigge på dine vægfliser, kan du overveje, om de skal have en gang maling. Det er ikke bare en forholdsvis enkel metode til at give væggene nyt liv. Du slipper også langt billigere, end hvis du foretager en udskiftning af fliserne. Som en ekstra bonus er der frit valg mellem stor set alle RAL- og NCS-farver, så det burde være muligt at finde en farve, du kan lide.

Men maling er ikke bare maling. Slet ikke når det kommer til maling af vægfliser. Her skal du nemlig bruge en bestemt type for at sikre, at resultatet bliver godt.

Den maling, du skal anvende, hedder polyurethan, og den tager jeg et kig på nedenfor, hvor jeg også fortæller om de to metoder, du kan anvende, når du maler dine fliser på væggen.

Maling af vægfliser

Maling af vægfliser med polyurethan

Der findes flere forskellige muligheder, når det kommer til maling af vægfliser. Jeg anvender dog altid – og jeg mener ALTID – polyurethan. Det er et exceptionelt middel, der både giver dig høj slidstyrke, stor rengøringsvenlighed og ikke mindst mange flotte år. Polyurethan gulner nemlig ikke med tiden, som epoxy for eksempel gør.

Grundlæggende har du to muligheder, når du vil male dine vægfliser. Du kan:

  1. Male med en professionel sprøjtepistol
  2. Male med almindelig malerrulle

Om du skal vælge den ene eller anden løsning, afhænger af, hvilket resultat du ønsker dig i sidste ende. Sprøjtepistolen giver dig en flot, ensartet overflade helt uden spor fra malerarbejdet (i hvert fald hvis du er god til at styre værktøjet). Udvalget af farver til sprøjtepistol er dog begrænset til hvid, så her kan du ikke udfolde dine kreative drømme.

Ønsker du farve på vægfliserne, kan du i stedet male med malerrulle. Du kan ikke undgå spor fra malerrullen, men det er prisen for at kunne vælge mellem alverdens farver.

Maling af vægfliser

Husk – gulvfliserne kan også males

Bliver du bidt af en gal maler, er det værd at nævne, at dine vægfliser ikke er det eneste, der kan males. Har du fliser på gulvet, kan disse også få en tur.

Er der tale om et badeværelsesgulv, hvor der er en del fugt og vand, så er polyurethan dog ikke det bedste valg. Her bør du i stedet male med epoxy, da det er et materiale, der kan tåle de store mængder vand. Vil du gerne have et hvidt gulv, og vil du gerne undgå, at det gulner? Så kan du afslutte malerarbejdet med et toplag af polyurethan.

Jeg håber, at artiklen her har givet dig mod på at få malet dine fliser. Hvis du ikke er klar til at kaste dig over projektet på egen hånd, er du velkommen til at kontakte mig for et tilbud. Det er gratis og helt uforpligtende, og det kan være rart at kende prisen, inden man tager en endelig beslutning.