Maling af gulvklinker – giv fliserne en kærlig opdatering

Maling af gulvklinker er en unik mulighed for at renovere på et lille budget. Læs med og bliv lidt klogere på teknikken.

Har du klinker på badeværelset, i køkkenet eller i bryggerset? Måske endda i nogle af boligens værelser? Og er du træt af udseendet? Så kan du komme langt med maling.

Maling af gulvklinker er dog ikke helt det samme som maling af vægge og trægulve. Du har brug for en anden type maling, og den er ofte sværere at håndtere end traditionel maling, hvis du ikke har erfaring på området.

Du har måske hørt om denne type maling før. Nemlig polyurtehan og/eller epoxy. Begge produkter er kendetegnet ved at være en form for flydende plastmaling, der hærder ekstremt hårdt op på grund af en kemisk proces. Det giver dig ikke bare en ualmindelig slidstærk overflade – det giver dig også et gulv, som kan holde sig flot i mange år.

Personligt har jeg mange års erfaring med både epoxy og polyurethan, og maling af gulvklinker er en af de områder, jeg har specialiseret mig inden for. Derudover kan jeg male dit badekar og eventuelle håndvaske med samme materiale, men det er en helt anden historie.

Maling af gulvklinker

Maling af gulvklinker – trin for trin

Uanset om dine gulvklinker skal sættes i stand med epoxy eller polyurtehan (eller en blanding), er fremgangsmåden den samme. Men du skal vælge, hvilket udtryk du ønsker – du har nemlig to muligheder:

1) Maling af klinkegulv med malerrulle eller sprøjtepistol

Hvis du som udgangspunkt holder af det udtryk, fliserne giver til dit rum, men bare gerne vil ændre farven. Ja, så er det denne løsning, du skal gå med.

Her maler jeg klinkerne med malerrulle eller sprøjtepistol, så klinker og fuger får samme farve. Du vil derfor stadig kunne se fliserne og de fordybninger, fugerne giver.

2) Maling af klinkegulv med flydende epoxy

En anden metode til maling af klinkegulv er flydende epoxy. Det er en teknik, der er velegnet til dig, der gerne vil eliminere fliserne fuldstændig.

Med flydende epoxy ”hældes” malingen på gulvet, hvorefter den spartles ud. Det sker over flere omgange, og resultatet er et jævnt og homogent gulv helt uden spor fra hverken fliser eller fuger.

Denne løsning er i sagens natur dyrere end ovenstående, da forbruget af maling er væsentligt højere.

Klargøring af arbejdsområdet

Uanset om du vælger løsning et eller to, skal gulvklinkerne klargøres, før de kan males. Først skal klinkerne afsyres med professionelle og skrappe midler. Derefter skal de rengøres og affedtes, ligesom silikonefuger skal fjernes og løse klinker limes fast.

Så er gulvklinkerne klar, men inden malerarbejdet påbegyndes, er det vigtigt, at der er dækket grundigt af samt etableret professionel udluftning. Både epoxy og polyurethan afgiver giftige dampe, indtil det er hærdet, og det kræver derfor godt udstyr at arbejde med materialerne.

Med afdækning og udluftning på plads kan arbejdet begyndes. Først males med en primer, og når denne er tør, er klinkerne klar til at tage imod epoxy og/eller polyurethan.

Maling af gulvklinker

Re-design dit gulv og udlev dine drømme

Når man tænker på malede gulve, er det ofte de hvide eller grå ensartede trægulve, der dukker op i tankerne. Men har du fantasi, kan du komme langt, når du re-designer dit klinkegulv med epoxy og polyurethan.

Der er eksempelvis ingen grund til at gå med den klassiske hvide farve. Jeg tilbyder et bredt farvevalg, så dit gulv kan blive alt fra blåt og grønt til gult og rødt – og alt derimellem. Desuden er det muligt at tilføje metallic farver, glimmer og glitter, hvis du vil skabe en sand fest på gulvet.

Det er kun din fantasi, der sætter grænserne.

Vil du høre mere om mulighederne og måske endda have et gratis og uforpligtende tilbud på maling af klinkegulv? Så anvend min kontaktformular på forsiden, så vender jeg tilbage hurtigst muligt.