Maling af fliser på gulv – en billigere løsning end udskiftning

Maling af fliser på gulv er en oplagt mulighed for dig, der gerne vil shine køkken eller badeværelse op, men som ikke ønsker at sætte gang i en komplet udskiftning af fliserne.

Drømmer du om at give køkkenet eller badeværelset en kærlig omgang renovering? Så ved du garanteret også, at netop de to rum går for at være de dyreste at sætte i stand. Det hænger sammen med alle de ting, der potentielt skal laves, hvis du først går i gang; rørene og alt det tekniske i den forbindelse. Udskiftning af inventar og armaturer. Nye fliser på vægge og gulv samt meget meget mere.

Men lige præcis fliserne behøver du faktisk ikke at skifte. Ja, du behøver såmænd heller ikke skifte de andre elementer, men det kommer vi tilbage til.

En nemmere og langt billigere løsning er maling af fliser på gulv. Og nej, det foregår ikke med almindelig maling. Og ja, det er en teknik, der giver et både flot, stilsikkert og yderst holdbart resultat.

Maling af fliser på gulv

Maling af fliser på gulv – polyurethan og/eller epoxy

Gennem årene har jeg specialiseret mig i blandt andet maling af fliser på gulv. Det foregår altid med enten polyurethan eller epoxy – eller med en komination af de to produkter.

Begge materialer er kendte og elsket for deres store slidstyrke. Samtidig er polyurethan vandtæt og UV resistent, og det egner sig derfor perfekt til både vådrum samt rum, der er eksponeret for en del sollys – for eksempel dit køkken.

Indimellem er den bedste løsning at bruge epoxy, men hvis det er tilfældet hos dig, så afslutter jeg altid med et lag polyurethan. Det skyldes, at epoxy gulner med tiden, og det vil jeg ikke byde dig.

To muligheder når flisegulvet skal males

Som nævnt står valget som oftest mellem epoxy eller polyurethan, men det er ikke det eneste, du skal tage stilling til. Du skal nemlig også overveje, hvilket udtryk du ønsker at stå med i sidste ende.

Er du glade for at have fliser på gulvet, men er du bare træt af farven? Så anbefaler jeg, at du får malet fliserne med en sprøjtepistol. På den måde males både fliser og fuger, og du får et flot og enkelt look. Desuden kan vægfliserne males på samme måde, så der er en rød tråd fra ende til anden.

Er du derimod ikke så glad for det udtryk, fliserne giver på gulvet, og ville du ønsker, at du ikke kunne se dem? Så kan du i stedet overveje, om et såkaldt flydende gulv mere er noget for dig. Her bruger jeg en teknik, hvor jeg “hælder” malingen på gulvet, hvorefter jeg spartler den ud – indimellem over flere omgang. Resultatet er et flot og homogent gulv, hvor hverken fliser eller fuger er synlige.

Maling af fliser på gulv

Lad mig fortælle mere om dine muligheder

Er du blevet nysgerrig på processen, og ønsker du at høre mere om dine muligheder? Måske endda få et gratis og uforpligtende tilbud? Så skal du endelig ikke tøve med at kontakte mig, for jeg deler hjertens gerne ud af både gode råd og priser.

Og for god ordens skyld er det måske værd at nævne, at det faktisk ikke kun er dit flisegulv, jeg kan sætte i stand med polyurethan. Jeg kan også male dit badekar, din brusekabine samt både håndvask og bordplade. Alt i alt giver det dig mulighed for at sætte badeværelset eller køkkenet i stand for ganske få penge sammenlignet med en komplet udskiftning.