Maling af fliser i vådzone – er det overhovedet muligt?

Maling af fliser i vådzone kan være en kompliceret sag, men det er ikke umuligt. Dog anbefaler jeg altid, at du får professionel assistance til opgaven.

Har du søgt lidt rundt omkring på nettet efter maling af fliser i vådzone, så ved du måske, at de færreste anbefaler det som en gør det selv-løsning. Det skyldes, at almindelig vådrumsmaling ikke holder i særligt lang tid, når du maler fliser.

Til gengæld kan fliserne i din vådrumszone males med epoxy og/eller polyurethan. Og det er en teknik, jeg har rigtig god erfaring med.

Epoxy er et slidstærkt produkt til blandt andet gulve, men da det ikke er UV bestandigt, kan det i nogle tilfælde være nødvendigt enten at bruge andre materialer eller at kombinere epoxy med polyurethan. Sidstnævnte er et flydende plastmateriale, der ligesom epoxy hærder op og efterlader en ekstrem slidstyrke. Samtidig giver det en vandtæt overflade, hvorfor det kan bruges i vådzoner. Men den helt klare fordel ved polyurethan er, at det er UV bestandigt. Det betyder, at en hvid overflade ikke gulner med tiden, som den gør, hvis du kun maler med epoxy.

Maling af fliser i vådzone

Er det et gør det selv-projekt?

Har du erfaring med malerarbejde, overvejer du måske at male fliserne på egen hånd. Det er dog ikke noget, jeg anbefaler.

Det skyldes, at polyurethan er et materiale, som kan være svært at håndtere. Der opstår let helligdage, gardiner og andre synlige fejl. Samtidig kan det være svært at finde en egnet polyurethan i dit lokale byggemarked, da et godt resultat kræver en virkelig god kvalitet. En professionel kvalitet, så at sige.

Derudover kræver et flot resultat som udgangspunkt, at du maler med sprøjtepistol. Da polyurethan er en forholdsvis tyk maling, er det nødvendigt med en sprøjtepistol af god kvalitet, og den koster mange penge. Faktisk så mange at det næsten ikke kan betale sig at investere i en sammenlignet med at betale en håndværker for arbejdet.

Betyder det så, at du ikke selv kan forestå maling af fliser i vådzone? Nej. Det betyder bare, at jeg ikke anbefaler det.

Maling af fliser i vådzone

Hvad koster maling af fliser i vådzone?

Når jeg nu ikke anbefaler, at du kaster dig over arbejdet på egen hånd, så er det nærliggende at spørge, hvad maling af fliser i vådzone koster.

Desværre er det ikke sådan lige at give dig et svar helt uden videre. Det afhænger nemlig af flere forskellige ting. Først og fremmest arealet der skal males. Men også dine ønsker til farver og finish spiller en rolle. Derfor er det bedste, du kan gøre, at bruge min kontaktformular på forsiden og få et tilbud på maling af netop dine fliser. Selvfølgelig helt gratis og uforpligtende.

Ved at indhente et tilbud bliver du også skarpere på, hvad du helt præcist ønsker dig. Det er nemlig ikke sikkert, at det er en traditionel omgang maling med hvid farve, du har i sinde, når det kommer til stykket. Måske vil du hellere have en fuldspartling af gulvet, så fliserne helt forsvinder? Det kan også være, at du drømmer om glimmer- eller glittereffekt? Eller at gulvet skal fuldspartles og males hvidt, mens fliserne på væggen skal være pink?

Mulighederne er uendelige, og derfor anbefaler jeg, at du tager kontakt, så vi kan få en snak om dine ønsker.