– kan brusekabinen sættes i stand med maling?

Har du en brusekabine, der har set bedre dage? Hvor kalk og sæberester har misfarvet både fliser og fuger? Og overvejer du, om maling af fliser i brusekabine kan være en løsning? Så læs med her, hvor jeg dykker ned i emnet.

Har du hørt, at man kan male fliser i brusekabinen? Det er ikke helt ved siden af. Ja, faktisk er det så sandt, som det er sagt. Der er kun den ene hage ved det, at det ikke er maling, der anvendes. I hvert fald ikke i traditionel forstand. Det er et særligt produkt, der hedder polyurethan.

Men hvad er polyurethan, spørger du så – og det skal jeg fortælle dig.

Polyurethan er et blandingsprodukt. Det består af maling og en hærdende substans. Den helt store fordel ved produktet er, at den hærder op og får en ekstrem slidstyrke. At det samtidig er vandtæt betyder, at det kan bruges i brusekabinen.

Du har muligvis hørt om polyurethan før. Det er ikke sjældent, at det anvendes i forbindelse med renovering af både. Eller som gulvbelægning. Det skyldes igen den høje slidstyrke. Yderligere er det uden tvivl et plus, at overfladen blive ensartet og meget rengøringsvenlig.

Maling af fliser i brusekabine

Maling af fliser i brusekabine: Kan du gøre det selv?

Har du hænderne skruet rigtigt på? Kan du godt lide gør det selv-projekter? Så overvejer du helt sikkert, om du skal spare pengene på en håndværker og i stedet klare arbejdet selv.

Det er ikke noget, jeg anbefaler.

Det siger jeg ikke bare, fordi jeg gerne vil have opgaven selv. Jeg siger det derimod for at spare dig for en masse besvær. Og penge. Det er nemlig mere eller mindre umuligt at male fliserne på egen hånd, medmindre du har adgang til professionelt udstyr. Og har erfaring med at anvende det.

Har du ikke det – eller gør du det bare forkert – risikerer du, at polyurethanen laver løbere og helligdage. Og det er dyrt at rette op på. Det kræver nemlig en hel del afslibning, inden der kan påføres et nyt lag maling.

Når det er sagt, handler maling af fliser i brusekabine heller ikke udelukkende om at male. Det er faktisk først og fremmest et spørgsmål om forberedelse og klargøring af fliserne.

Dine fliser skal nemlig afsyres. Gammel kalk skal fjernes (helt og aldeles). Og til sidst skal fliserne PH neutraliseres, inden polyurethanen kan påføres. Springer du over disse ting, får du måske et flot resultat nu og her, men i løbet af kort tid vil overfladen igen blive grim, og så er du lige vidt.

Maling af fliser i brusekabine

Kontakt mig, hvis du vil høre mere

Maling af fliser i brusekabine er aktuelt i mange tilfælde. Måske har du selv sjusket med rengøringen, så fliserne trænger. Det kan også være, at du har overtaget en bolig, hvor de tidligere ejere havde en lemfældig omgang med rengøring. Eller at du skal sælge din bolig og gerne vil præsentere badeværelset bedst muligt.

Uanset årsagen er du velkommen til at kontakte mig for en dialog om dine muligheder. Det er gratis og helt uforpligtende at spørge.