– kan man det, og hvordan gør man i så fald?
Kan man male gammelt badekar? Jah. Det kan du sådan set godt. Male er måske ikke det helt rigtige udtryk, men pyt. Læs med her, hvor jeg dykker ned i emnet og forklarer, hvordan man gør.
Har du et gammelt badekar, som du er rigtig glad for, men som ikke længere stråler helt så meget, som du kunne ønske dig? Så er du ikke alene. Det er et tilbagevendende problem for badekarsejere, da kalkaflejringer med årene får overfladen til at se mat og trist ud.
Det kan også være, at du er den uheldig ejer af et badekar, der er gået i stykker. Måske er der slået hul på emaljen, så der er kommet rust? Det er ikke det fedeste i verden, hvis man gerne vil skabe lidt spastemning og slappe af i badekarret.
Heldigvis er der en løsning.
Du kan nemlig sagtens male et gammelt badekar. Eller. Male og male. Udtrykket er som nævnt lidt forkert, men det er bare lettere at forstå på den måde. I virkeligheden emaljerer man badekarret. Men det gør man så heller ikke rigtig, for emalje er ikke længere det foretrukne materiale, når overfladen skal renoveres. Det er polyurethan derimod, og det påføres med sprøjtepistol, præcis som når en autolakerer giver en bil ny lak.
Kan jeg selv male gammelt badekar?
Det helt store spørgsmål, når det kommer til maling/emaljering af badekar, er naturligvis, om det er noget, du kan klare på egen hånd.
Jeg plejer at sige, at du godt kan male selv, men at jeg ikke anbefaler det. Der findes emaljelak, som skal påføres med en lille malerrulle, men resultatet bliver også gerne derefter; hjemmegjort og knap så pænt, som man kunne ønske sig.
Den bedste løsning vil helt klart være at få professionel assistance til renoveringen af dit badekar. Polyurethan påført med erfarne hænder giver en overflade, der holder i rigtig mange år, og på den måde vil udgiften på sigt blive tjent hjem. Som bonus får du en ensartet og homogen overflade, som ikke kan laves lignende med almindelig emaljelak.
Hvad er prisen for at male et badekar?
Nemt nok for mig er det at sige, at du skal gå med den professionelle løsning, men så enkelt er det naturligvis ikke. Økonomien spiller altid en rolle.
Jeg ved ikke nøjagtig, hvad en gør det selv-løsning koster, men hvis du skal investere i alt udstyret, løber det hurtigt op i et par tusinde kroner for en løsning, der ikke sidder lige i skabet. Og som sandsynligvis skal gøres om efter nogle år.
Det er til gengæld ikke et problem at svare på, hvad en professionel emaljering koster. Det er trods alt min hovedbeskæftigelse. Prisen starter ved 6.000 kr., og derudover kan der komme tillæg, hvis der er store skader, som skal repareres, eller hvis du har særlige ønsker til resultatet. For eksempel skridsikker bund eller farve- og finishdetaljer.
Uanset hvad – prisen aftaler vi altid på forhånd, og du vil ikke løbe ind i uforudsete udgifter. Send mig en besked via min kontaktformular, så vender jeg tilbage med et tilbud hurtigst muligt.