– er det muligt at male fliser, og hvordan foregår det med maling af flisegulv?

Det kan godt lade sig gøre at male fliser. Både på væggen og på gulvet. Læs med her, og bliv lidt klogere på processen. Måske er det den helt rigtige løsning for dig.

At male fliser kan lyde lidt absurd. Mange tvivler på, om det overhovedet kan lade sig gøre. Men maling af flisegulv og -vægge er ikke en ny opfindelse. Man har gjort det i mange år med et produkt, der kaldes emalje. Måske har du hørt om det i forbindelse med emaljering af badekar?

Nå. Hvorom alting er. Dine fliser og dit flisegulv kan males – og jeg kan hjælpe dig.

Maling af flisegulv er én af de ting, jeg har specialiseret mig i over de sidste mange år. Det har jeg gjort, fordi det er en enkel, billig og bæredygtig løsning til renovering af fliser på både badeværelset, i bryggerset eller i køkkenet.

Jeg anvender dog ikke emalje i traditionel forstand. Til at male fliser bruger jeg et produkt, der hedder polyurethan. En to komponents maling der består af henholdsvis maling og en hærdende substans, som tilsammen giver en yderst slidstærk overflade. Vandtæt, naturligvis. Og ikke mindst meget rengøringsvenlig, så du kan holde dine nymalede fliser flotte i mange år.

Male fliser – maling af flisegulv

Maling af flisegulv med polyurethan

Når jeg maler fliser – hvad enten det er et flisegulv eller vægfliser – så foregår det altid med sprøjtepistol. En professionel sprøjtepistol samt polyurethan af høj kvalitet. Det giver mulighed for at sprøjte et meget fint, tyndt lag på fliserne ad gangen. Dermed skabes en flot og ensartet overflade.

I princippet foregår maling af flisegulv på samme måde som lakering af en bil. Jeg dækker godt af, og herefter ”lakeres” fliserne på professionel vis.

Nu spørger jeg måske lidt frækt. Men ville du nogensinde selv kaste dig over en autolakering? Nej, vel! Af samme årsag bør du ikke gå i krig med at male fliser på egen hånd. Umiddelbart lyder det måske let, men det kræver håndelag og materialekendskab.

Processen i forbindelse med at male fliser ser således ud:

  • Arbejdsområdet klargøres – herunder ventilation og afdækning.
  • Fliserne klargøres – herunder afsyring, afkalkning og PH neutralisering.
  • Fliserne males – ad flere omgange med professionel sprøjtepistol.

Som du nok har forstået, anbefaler jeg ikke, at du forsøger at male fliserne selv. Først og fremmest fordi det er et krævende arbejde at gøre om, hvis det ikke lykkes.

Male fliser – maling af flisegulv

Kan alle fliser males?

Ja, som udgangspunkt er det muligt at male alle fliser med polyurethan. Når det er sagt, er der selvfølgelig fliser, der egner sig bedre end andre. Men alting til sin tid.

Drømmer du om at få malet dine fliser, skal du ikke tøve med at kontakte mig. Processen starter altid med en dialog, hvor vi får afklaret dine ønsker og behov. Herefter kan jeg udarbejde et tilbud med udgangspunkt i dine fliser og den nuværende stand, og så kan du mærke efter, om det er den rette løsning for dig. Både økonomisk og praktisk.

Og husk: Det er gratis og uforpligtende at spørge.