– ja tak, sæt gerne mit badekar i stand med maling!

Male badekar. En teknik få har hørt om, men som ikke desto mindre er yderst effektiv. Jeg maler flere badekar hver uge, og i denne artikel fortæller jeg lidt mere om dine muligheder for at renovere badeværelset med maling.

Trænger dit badekar i den grad til en kærlig hånd? Så er du sikkert den første til at råbe ja tak, hvis du hører, at det er muligt at sætte karret i stand med maling. Og det er det altså. Prismæssigt snakker vi endda en helt anden skala end traditionel renovering.

Når jeg maler et badekar, foregår det altid med sprøjtepistol. Materialet jeg anvender, hedder polyurethan, og teknikken går også under navnet emaljering af badekar.

At male badekar – kort fortalt

Min store passion er at glæde folk ved at sætte deres badekar i stand på en prisvenlig og effektiv måde. Jeg kunne tale (eller skrive) i timevis om det at male badekar. Så længe har du næppe lyst til at blive hængende, og derfor gør jeg det lidt kortere.

Dit badekar – og alle andre badekar for den sags skyld – kan sættes i stand med maling. Eller polyurethan som det mere korrekt hedder. Det er dog ikke nok “bare” at male karret – det kræver forberedelse. Først og fremmest skal overfladen klargøres, og det foregår med en grundig rengøring, afsyring og affedtning. Derudover skal badekarret afkalkes med professionelle midler. Sidst men ikke mindst skal eventuelle skader repareres, og efterfølgende skal overfladen gøres ren på ny.

Med alle forberedelserne på plads er det tid til at gå i gang med selve malerarbejdet.

Malingen påføres med sprøjtepistol, men inden jeg når så langt, skal overfladen grundes. Først med en patenteret grunder, der smøres på, og dernæst med epoxy grunder over to omgange – og SÅ er jeg klar til at male. Polyurethanen påføres over fire omgange med en sprøjtepistol i fine, tynde lag. Det giver et flot og ensartet resultat, der holder i mange år – præcis som hvis du fik sprøjtelakeret din bil.

Male badekar

Hvad koster det at male et badekar?

Det er fristende at kaste om mig med priser på maling af badekar her i artiklen, men det vil ikke være retvisende for de fleste. Prisen afhænger nemlig af forskellige faktorer, og derfor er jeg nødt til at se dit badekar (eller billeder af det), inden jeg kan give et tilbud.

Til gengæld er det gratis og uforpligtende at få en pris, og du kan hurtigt og let bede om en ved at anvende min kontaktformular. Vil du hellere i dialog med det samme, skal du endelig give mig et ring. Som nævnt kan jeg tale i timevis om maling af badekar, og jeg kan helt sikkert give dig svar på dine spørgsmål – også angående prisen.

Brug maling til hele badeværelset

En af grundene til at jeg forelskede mig i polyurethan som materiale, er de mange anvendelsesmuligheder. Det er nemlig ikke kun dit badekar, der kan males. Jeg kan også male håndvaske, brusenicher, bordplader og ikke mindst fliser. Kort og godt – hele dit badeværelse kan mere eller mindre sættes i stand med maling.

Og selvom jeg ikke kan sige noget specifikt om prisen, så kan jeg med sikkerhed sige, at det er en løsning, der er både hurtigere og billigere end en traditionel renovering.