– hvad er det, og hvordan fungerer det?

Drømmer du om et nyt badekar, men har du ikke lyst til at bruge så mange penge, som en renovering af den kaliber koster? Så kan du i stedet overveje en koldemaljering af dit badekar.

Koldemaljering af badekar – har du hørt om det før? Hvis ikke, så er du ikke den eneste. Jeg møder jævnligt kunder, der aldrig har hørt om metoden. Ikke før den dag de undersøgte, om det var muligt at istandsætte et slidt badekar. Og det er det!

Et slidt, gammelt, rustent eller beskidt badekar kan sættes i stand med en koldemaljering, og jeg har gennem de sidste mange år specialiseret mig i netop dét. Både fordi det er en billigere og nemmere løsning for kunderne. Men også fordi det er en langt mere bæredygtig løsning i forhold til at smide ud og købe nyt.

Nedenfor forklarer jeg processen med koldemaljering af badekar i detaljer. Ønsker du at høre mere – eller skal dit badekar sættes i stand – så er du meget velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende dialog.

Processen bag koldemaljering af badekar

Inden jeg dykker ned i selve processen bag en koldemaljering, vil jeg kort forklare, hvad emalje er. Det er nemlig en særlig slags maling, der i daglig tale går under navnet polyurethan. Emaljen hærder op og efterlader en ekstremt slidstærk og rengøringsvenlig overflade, der sikrer dig et badekar, som holder sig pænt i mange år frem.

Når jeg skal udføre en koldemaljering af et badekar, følger jeg altid samme proces – nemlig:

 • Først beder jeg kunden om at fjerne løse genstande fra badeværelset og efterfølgende gøre rent. Tidligst tre dage inden jeg kommer og senest et døgn forinden.
 • Herefter afkalker, affedter og rengør jeg badekarret med særlige rengøringsmidler. Dermed bliver det modtageligt overfor det efterfølgende arbejde.
 • Inden koldemaljeringen kan gå i gang, reparerer jeg eventulle skrammer, huller og anden slidtage på badekarret. Så sliber jeg det.
 • Efter slibearbejdet rengør og affedter jeg badekarret endnu en gang.
 • Med forarbejdet på plads er jeg klar til det egentlig arbejde. Allerførst dækker jeg dog grundigt af omkring badekarret. Emaljeringen foregår nemlig med sprøjtepistol.
 • Jeg starter med at påsmøre badekarret en patenteret grunder. Dernæst giver jeg det to omgange med grunder efterfulgt af hærder, så emaljen hæfter efter alle kunstens regler.
 • Når grunderen er tør, giver jeg badekarret fire omgange med selve emaljen. Alle gange efterfølges af hærder.
 • Når arbejdet er udført, rydder jeg op og gør rent efter mig. Allerede 24 timer senere kan du bruge badekarret igen. Dog anbefaler jeg, at du venter 3-6 dage, hvis det er muligt. Det giver emaljen de bedst betingelser for at hærde hundrede procent op.

Processen med koldemaljering af badekar tager cirka en arbejdsdag. Det betyder, at du skal sætte lidt tid af til rengøring, inden jeg kommer, en dag til selve arbejdet og derefter et døgn til hærdning (og mere hvis muligt) – og så er du klar til at nyde dit nye badekar.

Er koldemaljering kun for private?

Det er klart, at en stor del af de renoveringsopgaver jeg udfører, foregår hos private boligejere. Der er trods alt mange, der har badekar, og som ikke ønsker at bruge penge på at skifte det ud.

Når det er sagt, er teknikken ikke forbeholdt private. I mange situationer giver det mening for erhvervslivet at overveje en koldemaljering – for eksempel hvis du:

 • driver et hotel og gerne vil holde badeværelserne skinnende rene.
 • administrerer et boligselskab, hvor beboere hele tiden flytter ind og ud.
 • udlejer ejendomme og gerne vil sikre en vis standard på badeværelserne.

Med ovenstående i baghovedet er det også værd at nævne, at det ikke kun er selve badekarret, jeg kan sætte i stand med en koldemaljering. Håndvasken, fliserne og bordpladen kan også renoveres med teknikken. Samtidig kan jeg også hjælpe, hvis vægge, gulve, loft eller træværk trænger til en kærlig opdatering.

Hvad koster en koldemaljering af badekar?

Som udgangspunkt starter prisen for en koldemaljering ved 6.000 kr. inkl. moms. Hvis jeg skal lægge nye fuger, etablere en skridsikker flade i badekarret eller du ønsker dig en helt særlig farve, vil der være tillæg. Alt det aftaler vi naturligvis, inden jeg starter arbejdet, så du ved nøjagtigt, hvor meget du skal betale for, at dit badekar igen bliver som nyt.

Er du nysgerrig på den specifikke pris, er du mere end velkommen til at bruge min kontaktformular, hvor du kan vedhæfte billeder af badekarrets nuværende stand samt dine ønsker til renoveringen. Så vender jeg tilbage hurtigst muligt med en pris, så du har et godt grundlag at træffe en beslutning på.