Kan man male gulvfliser eller er det dømt til at gå galt?

Kan man male gulvfliser, tænker du måske – og ja, det kan man faktisk godt. Det kræver dog den rette viden og de rigtige materialer. Læs med her, hvor jeg gennemgår processen.

Holder du til i en bolig, hvor gulvfliserne ikke ligefrem er de flotteste af slagsen? Hvad enten det er en helårsbolig eller en fritidsbolig, så kan du gøre noget ved det. Du kan nemlig male dine gulvfliser.

Det vil sige – du kan sandsynligvis ikke male dem selv. Men du kan få hjælp til maling af gulvfliser, og det er næppe så dyrt, som du forestiller dig. Faktisk er det et af mine specialer, og hvis du vil kende prisen for at få malet dine fliser, så skal du endelig kontakte mig. Det er gratis og uforpligtende at få et tilbud.

Men nok om det. Lad os kigge nærmere på, hvordan maling af gulvfliser foregår. Du har nemlig som udgangspunkt to muligheder: Maling med malerrulle eller maling der spartles ud. Jeg uddyber begge teknikker nedenfor.

Kan man male gulvfliser

Malerrulle eller spartling – hvordan kan man male gulvfliser?

Som sagt har du to muligheder, når gulvfliserne skal males. Du kan enten male med malerrulle, som du kender det fra traditionelle maleropgaver. Eller du kan “hælde” malingen på gulvet og spartle det ud. Der er stor forskel på slutresultaterne alt efter, hvilken teknik du vælger. Ikke i slidstyrke og rengøringsvenlighed eller i farvevalg og finish. Men i selve udtrykket.

Vælger du maling med malerrulle, påføres malingen med – ja, en malerrulle. Det betyder i sagens natur, at den gamle farve dækkes, men at du stadig kan se fugerne. Om end disse også bliver malet. Du vil altså fortsat have et synligt flisegulv.

Spartleteknikken giver dig derimod et plant og ensartet gulv. Her hældes malingen ud i et tykt lag, så den fylder hulrummene ved fugerne op og dækker fliser og fuger fuldstændig. Resultatet er et homogent gulv uden synlige fliser eller fuger.

Begge teknikker kræver grundig forberedelse

Når du har valgt teknik, er du som udgangspunkt klar til at få malet gulvet. Men inden at jeg – eller du – kan gå i gang, er det nødvendigt med grundig forberedelse.

Maling af gulvfliser kræver først, at gulvet rengøres med skrappe rengøringsmidler. Herefter skal det afsyres og affedtes, og hvis der sidder kalkrester på fliserne, skal disse elimineres. Er der fuger, der er gået i stykker, eller som sidder i kanterne, skal disse fjernes, og til sidst skal der dækkes grundigt af.

Når alt ovenfor er på plads, er gulvet klar til første skridt i malerprocessen. Nemlig grunder. Og når grunderen er tør, er gulvfliserne klar til den endelige behandling – hvad enten det er maling med malerrulle eller flydende maling.

Kan man male gulvfliser

Epoxy og polyurethan

Medmindre du har et særligt ønske om noget andet, så maler jeg altid gulvfliser med epoxy. Det er et materiale, der er yderst slidstærkt og rengøringsvenligt, når det hærder op. Samtidig er det vandresistent, og derfor kan det bruges i vådrum – blandt andet på badeværelset.

Epoxy har dog den ulempe, at det gulner med tiden. Vil du gerne have et hvidt gulv – og vil du undgå, at det gulner – så kan jeg afslutte malerarbejdet med et toplag af polyurethan.

Polyuretan kan desuden anvendes til mange andre ting også. Jeg kan eksempelvis male dine fliser på væggen og i brusenichen. Eller jeg kan give dit badekar en nænsom istandsættelse. Alternativt håndvasken eller bordpladen. Mulighederne er uendelige, og jeg garanterer dig et flot og professionelt resultat.

Vil du høre mere om maling af gulvfliser eller en af de andre services, jeg tilbyder, så skal du som nævnt ikke tøve med at kontakte mig. Jeg uddyber gerne dine muligheder og udarbejder et uforpligtende tilbud på den opgave, du ønsker at få løst.