– og kan du gøre det selv?

Det helt store spørgsmål hos både boligejere og boligselskaber er: Kan man male fliser i badeværelset? Svaret er ja. Men jeg anbefaler ikke, at du gør det selv. Læs med, og forstå hvorfor.

Lad os tage det fra begyndelsen, for ja. Man kan male fliserne i badeværelset. Ja, såmænd også i køkkenet og bryggerset. Eller hvor du ellers måtte have fliser indendørs. Det er endda en rigtig god løsning, hvis du leder efter en billig og effektiv renoveringsteknik.

Jeg anbefaler bare ikke, at du selv kaster dig over opgaven.

Hvorfor ikke, spørger du måske. Og svaret er ret enkelt. Det er simpelthen svært at få et flot og ensartet resultat, hvis du ikke har erfaring med materialer, værktøj og processer.

Et professionelt resultat kræver først og fremmest, at du anvender maling af høj kvalitet. Og her er ikke tale om maling i traditionel forstand. Det skal være maling, der er egnet til fliser. Personligt bruger jeg polyurethan – kun af højeste kvalitet.

Kan man male fliser i badeværelset ­– med polyurethan?

Har du tidligere hørt om polyurethan? Så er det måske i forbindelse med bådrenovering. Eller istandsættelse af gulve. Det kan også være fra et helt tredje område. Faktum er nemlig, at polyurethan er et anerkendt produkt, der anvendes til mange forskellige ting på tværs af brancher.

Det skyldes primært, at polyurethan er ekstremt slidstærkt, når det hærder op. At det samtidig giver en vandtæt overflade betyder, at det kan anvendes på blandt andet badeværelset.

Når jeg maler fliser på badeværelser, oplever jeg, at de fleste ønsker en af standardfarverne hvid, grå og sort. Men hvis du gerne vil have et anderledes look på dine fliser, tilbyder jeg også både glimmer samt guld- og sølvflager. Det giver et anderledes og flot udtryk.

Er du i tvivl?

Så lad os snakke om dine muligheder. Det er gratis og uforpligtende at spørge på både pris, farver og forskellige løsningsforslag. Jeg deler hjertens gerne ud af gode råd og erfaringer, så du kan skabe dit drømmebadeværelse.

Kan man male fliser i badeværelset?

Hvorfor vælge at male fliserne?

Er du ikke helt sikker på, om maling af fliserne på dit badeværelse er den rigtige løsning? Jeg kan desværre ikke tage beslutningen for dig, men jeg kan forklare lidt om fordelene ved det valg.

Først og fremmest er det en prisvenlig renoveringsløsning. Alternativet til maling er, at fliserne skal rives ned, du skal investere i nye og de skal monteres. Det kan hurtigt udvikle sig til en dyr omgang.

Dernæst er det en hurtigt løsning. Det tager som regel 1-2 arbejdsdage at blive færdig med at male fliser på badeværelset. Det afhænger af rummets størrelse, ligesom det naturligvis har en betydning, om der også er andet, der skal males. For eksempel dit badekar eller din håndvask.

Sidst men ikke mindst slipper du for at have et rend af forskellige håndværkere gående, mens badeværelset sættes i stand. Det er bare mig, der kommer. Jeg udfører mit arbejde effektivt og professionelt, og jeg rydder naturligvis op efter mig.

Vil du høre mere, skal du ikke tøve med at tage kontakt. Det gælder både dig, der gerne vil have fliserne på dit eget badeværelse sat i stand. Men også dig der står i spidsen for en boligforening eller driver et hotel.