Emaljering af badekar

– enkel, effektiv og billig renovering af badekar

Det hedder sig, at badeværelset er det dyreste rum at sætte i stand. Inden du opgiver tanken, bør du dog overveje, om en emaljering kan klare arbejdet. Her får du en billigere og hurtigere løsning.

Det er ikke bare dyrt at sætte badeværelset i stand. Det er også besværligt. Der skal rives ned, smides ud og bygges op, og det sker ikke hen over natten. Vil du slippe for besværet og holde på pengene? Så kan du overveje at renovere med emalje i stedet.

Processen tager cirka en arbejdsdag. Det betyder, at du kun skal undvære dit badekar den dag, arbejdet står på samt de efterfølgende dage, hvor emaljen fuldhærder. Badekarret er vandtæt efter 24 timer og kan om nødvendigt tages i brug. Dog med ekstra forsigtighed. Det tager 3-6 dage for emaljen at fuldhærde afhængig af temperatur og luftfugtighed i rummet.

Emaljering, tænker du måske – hvad er det?

Forklaringen er længere end som så. For at gøre det mere overskueligt har jeg valgt at tage udgangspunkt i en emaljering af badekar. Nedenfor forklarer jeg derfor:

 • hvad emaljering af badekar er
 • hvordan processen foregår
 • hvor meget det koster.

Hvad er en emaljering af badekar?

Når jeg emaljerer et badekar, giver jeg det i virkeligheden en ny overfladebehandling. Jeg ”maler” det med emalje, der er en særlig slags maling kaldet polyurethan. Produktet er solidt og slidstærkt som epoxy, men blødere. Det  gør overfladen mere modstandsdygtig overfor eksempelvis afslag.

Når emaljen hærder, opnår den en ekstrem slidstyrke. Samtidig er den både hundrede procent vandtæt og yderst rengøringsvenlig. Materialet fås i flere forskellige farver. Ja, endda med glimmer. Så der er mange muligheder for at istandsætte dit badekar efter alle kunstens regler. De fleste vælger dog standardfaven hvid i enten højglans eller i lav glans/silke look.

Emaljering af badekar

Som udgangspunkt anbefaler jeg ikke, at man foretager en emaljering af badekar på egen hånd. Materialet kræver kendskab og erfaring at arbejde med. I hvert fald hvis man ønsker sig et flot og professionelt resultat, der holder i mange år.

Forberedelserne til en emaljering af badekar udgør halvfems procent af arbejdet. Processen følger altid nedenstående skridt, hvor jeg:

 • fjerner eventuel løs emalje og silikonefugerne omkring badekarret.
 • rengør og affedter badekarret.
 • reparerer huller, hakker, ridser og andre skader.
 • sliber badekarret for at gøre det modtageligt for emaljen.
 • støvsuger og affedter på ny.
 • afdækker gulve, vægge, blandingsbatteri m.m.
 • sprøjtemaler badekarret to gange med grunder.
 • sprøjtemaler badekarret tre gange med emalje.
 • rydder op og gør rent efter mig.

Processen tager cirka en arbejdsdag. Det betyder, at du skal undvære dit badekar den dag, arbejdet står på samt den efterfølgende dag, hvor emaljen hærder. Dog kan du med fordel lade badekarret fuldhærde (3-6 dage), inden du tager det i brug.

Din opgave er enkel

Der er også en lille opgave til dig, hvis du vælger at få emaljeret dit badekar. Du skal sørge for at fjerne alle løse genstande på badeværelset, inden jeg kommer. Derudover skal der være gjort hovedrent senest 24 timer, inden arbejdet påbegyndes. Det skyldes, at der skal være så lidt støv som muligt, mens jeg arbejder. Alternativt risikerer du, at støvet daler ned og blander sig med emaljen, hvilket gør det svært at skabe et flot og homogent resultat.

Hvad er prisen for emaljering af badekar?

Det er selvfølgelig ikke afgørende i sig selv, at det er hurtigt og let at sætte badeværelset i stand med emalje. Det er også et spørgsmål om prisen.

Jeg udfører emaljering af badekar for 6.000 kr. inkl. moms. Derudover kan der komme tillæg. For eksempel hvis jeg skal lægge ny fuge rundt om karret, reparere skader eller lægge en skridsikker overflade i badekarret. Under alle omstændigheder kender du den nøjagtige pris, inden jeg starter arbejdet. Du vil ikke blive overrasket af skjulte gebyrer eller tillæg, der ikke er aftalt på forhånd.

Vil du kende prisen i dit individuelle tilfælde, kan du med fordel sende mig en besked via min kontaktformular. Her kan du vedhæfte billeder af dit badekar, så jeg kan se den nuværende stand. Samtidig kan du definere dine ønsker for en istandsættelse. Med de informationer i hånden kan jeg udarbejde et gratis og uforpligtende tilbud til dig. På den måde kan du finde ud af, om det er den rigtige løsning til dit badeværelse.

Emalje på resten af badeværelset

Én ting er, at badekarret kan sættes i stand med emalje. En anden ting er, at du faktisk kan lave en komplet renovering af badeværelset med emaljering.

Emaljering kan anvendes til både badekar, bruseniche, fliser, håndvask, bordplade og gulv. Da jeg arbejder med flere forskellige farver, kan du oven i købet skabe nøjagtig det udtryk, du drømmer om. Trænger vægge, lofter og træværk til en kærlig hånd, kan jeg også hjælpe dig her. Det foregår dog med andre materialer end emalje.

Kort sagt kan du sætte dit badeværelse i stand på forholdsvis kort tid. Økonomisk er der også en del at spare på denne konto. Sidst men ikke mindst er det en løsning, der varetager miljøets interesse, fordi du genbruger frem for at skifte ud.

Fordelene er altså til at tage og føle på.

Emaljering af vask

Emaljering af badekar for erhverv

Står du i spidsen for et hotel? Administrerer du en boligforening? Eller driver du en udlejningsejendom? Så kan det også være aktuelt med emaljering af badekar, og jeg udarbejder gerne en løsningsmodel og et tilbud til jer.

Jeg samarbejder med flere forkskellige boligforeninger og individuelle boligkontorer. Vil du høre nærmere, er du mere end velkommen til at kontakte mig. Det er gratis og uforpligtende.

Emaljemanden.dk

info@emaljemanden.dk

50 24 11 99