– hvad er emalje, og kan det bruges til dit badekar?

Emalje – badekar. To ord der hænger uløseligt sammen, hvis man taler om renovering af badekar. Men hvad er emalje helt præcist? Og hvordan kan du bruge det til dit badekar? Det kigger jeg nærmere på i denne artikel, så læs med, og bliv klogere på området.

Hvad er emalje? Det spørgsmål tager jeg først. Svaret gør det nemlig lettere at forså, hvordan produktet kan anvendes til dit badekar.

Emalje er en form for glasur eller maling. Det kan anvendes som overfladebehandling på forskellige elementer. Badekarret, naturligvis, men også porcelænsvaske, bordplader, fliser og mange andre ting.

Traditionelt set er emalje et produkt, der blandes af emaljepulver. I dag – i hvert fald her hos mig – bruger man dog ikke original emalje, når man istandsætter badekar. Der findes nye og mere moderne produkter, der fungerer langt bedre. Og som ikke mindst holder i længere tid.

For eksempel polyurethan.

Polyurethan er en to komponent-maling, der består af maling og en hærdende substans. Tilsammen bevirker det, at overfladen, som “males,” bliver ekstremt slidstærk efter hærdning. Du har muligvis hørt om det i forbindelse med renovering af både eller gulvbelægning. Produktet anvendes nemlig i mange sammenhænge i forskellige brancher. Både på grund af slidstyrken, men også for dets store rengøringsvenlighed.

Emalje badekar

Emalje – badekar: Hvordan foregår det?

Vil du gerne emaljere dit badekar? Altså male det med emalje? Eller polyurethan, i virkeligheden. Så foregår det efter en klar proces, hvor forberedelse er altafgørende for resultatet.

Processen så således ud:

 • Løs emalje og silikonefuger fjernes.
 • Badekarret rengøres, afsyres og affedtes.
 • Ridser og skrammer repareres.
 • Karret slibes, så overfladen bliver plan.
 • Bunden støvsuges, og badekarret rengøres på ny.
 • Vægge, gulve og armaturer dækkes af.
 • En patenteret hæftegrunder påsmøres.
 • Badekarret sprøjtemales to gange med grunder efterfulgt af hærder.
 • Emalje påføres med sprøjtepistol over fire omgange efterfulgt af hærder.
 • Der ryddes op og gøres rent.

Som udgangspunkt starter prisen for en emaljering ved 6.000 kr. inkl. moms. Der kan dog være undtagelser eller tillægspriser. Et typisk tillæg for ekstra reparationsarbejde på grund af massivt slid samt ru sider og bund ligger eksempelvis omkring 1.250-2.500 kr. Uanset hvad er det noget, vi afklarer, inden arbejdet påbegyndes. På den måde bliver du ikke overrasket undervejs i processen.

En anden ting, der kan ændre prisen, er, hvis dit badekar er blevet emaljeret tidligere. I så fald skal den gamle emalje fjernes først, og dermed er prisen i stedet 10.000 kr. inkl. moms.

Vil du kende den nøjagtige pris i dit tilfælde? Brug min kontaktformular, hvor du kan vedhæfte billeder og beskrive dine ønsker, så vender jeg tilbage hurtigst muligt.

En renoveringsløsning for boligforeninger

Driver du en boligforening? Eller står du i spidsen for et hotel? Emaljering er den perfekte renoveringsløsning, hvis du ønsker at holde et flot niveau på badeværelset.

Det er der flere årsager til:

 • Prisen – det er billigt sammenlignet med udskiftning.
 • Tiden – det går hurtigt. 1-2 arbejdsdage per element, der skal emaljeres.
 • Enkelt – du undgår byggerod og et rend af håndværkere.
 • Fleksibelt – du kan renovere delene enkeltvis alt efter, hvad der trænger.

Vil du høre mere om entreprise- og renoveringsmulighederne? Tøv ikke med at kontakte mig. Jeg har min base i København, men for større opgaver dækker jeg både Sjælland, Fyn og Jylland. Og jeg udarbejder gerne et tilbud til dig. Ganske gratis og helt uforpligtende.

Jeg glæder mig til at høre fra dig!