– kan badekarret reddes, eller skal det smides ud?

Hverken rust, ridser eller mat emalje er grund nok til at smide dit badekar ud. Med badekar emalje og en god arbejdsindsats kan dit badekar blive næsten som nyt igen.

Der er ikke meget, der kan slå den afslappende stemning, der indtræffer, når man sænker sig ned i et badekar fyldt med varmt vand. Men hvis badekarrets overflade er rusten, ridset og beskidt, kan det være svært at finde lysten.

Heldigvis kan du gøre noget ved det. Og du behøver ikke at skifte badekarret ud!

Løsningen hedder re-emaljering af badekar. Det er en effektiv renoveringsteknik, som jeg har brugt mange år på at specialisere mig i. Faktisk er jeg certificeret til at bruge en særlig metode udviklet i Holland af den europæiske distributør af et af verdens bedste emaljeprodukter.

Det lyder måske lidt overdrevet at specialisere sig i en enkelt teknik på den måde. Men det er mit ønske at levere et flot og professionelt resultat hver gang. Og det kan kun lade sig gøre, hvis værktøjet, materialerne og håndværket er helt i orden.

Badekar emalje

Badekar – emalje: Kan du selv sætte badekarret i stand?

Der findes en lang række gør det selv-folk, der vil sige, at det ikke kan betale sig at hyre en håndværker til at udføre re-emaljering af dit badekar.

Til det kan jeg kun sige, at alt er relativt. Har du hænderne skruet rigtigt på, har du en rigtig god og professionel sprøjtepistol, kender du til emaljeprodukter og ved du, hvordan du skal gøre – ja, så er det ikke usandsynligt, at du selv kan give dit badekar ny emalje. Har du derimod aldrig arbejdet med emaljering før, har du tænkt dig at spare penge på kvaliteten af emalje og sprøjtepistol eller er du usikker på selve processen? Ja, så ville jeg nok ikke kaste mig over emaljeringen på egen hånd.

Hvor galt kan det gå, tænker du måske?

Faktum er, at det ikke kan gå SÅ galt endda. Det værste der i virkeligheden kan ske er, at emaljen laver striber eller løbere, eller at du ikke få fjernet rust og kalk godt nok, så det hurtigt trænger igennem den nye emalje. Men hvis du er helt ærlig; hvorfor renovere dit badekar, hvis resultatet ikke bliver godt?

Du kan naturligvis forsøge selv i første omgang og efterfølgende hyre en professionel, hvis det ikke lykkes. Problemet ved den løsning er bare, at det er dyrt. Både i din egen tid og indkøb af materialer og værktøj. Men også i forhold til mig – nu skal jeg nemlig først bruge tid på at fjerne den gamle emalje, og det får prisen til at stige til næsten det dobbelte.

Apropos prisen.

Som udgangspunkt koster det fra 6.000 kr. at få sat dit badekar i stand med emalje. Der kan være tillæg for store reparationer, skridsikker bund eller særlige farve- og effektvalg. Alt det aftaler vi dog på forhånd, så du ved nøjagtigt, hvor meget du skal betale for istandsættelsen af dit badekar, inden jeg går i gang.